This is the END

Posted: Οκτώβριος 4, 2012 in Οικονομία, Πολιτική

Η ομάδα END εξαγόρασε μέχρι και την τελευταία δεκάρα Ελληνικού χρέους δανείζοντας το Ελληνικό Δημόσιο με επιτόκιο 0.5% για 100 χρόνια. Η χώρα κηρύσσεται απελευθερωμένη και η Βουλή σε πανηγυρική συνεδρίαση ψηφίζει την ακύρωση κάθε μνημονίου, την εκδίωξη των τροϊκανών, την αποκατάσταση των απολυμένων ΔΥ και όλων των μισθών/παροχών/συντάξεων. Όχι μόνο αυτό αλλά αύξησαν τους μισθούς από 12 σε 18 για όλους τους ΔΥ και σε 24 για τους υπαλλήλους της Βουλής. Τριπλασίασαν τις συντάξεις του ΟΓΑ και αύξησαν το βασικό μισθό στα 2000 ευρώ. Επίσης αποφασίστηκε ένα μεγαλεπήβολο πρόγραμμα δημοσίων έργων, ενίσχυση της Παιδείας και της Υγείας με αθρόες προσλήψεις ανέργων εκπαιδευτικών, νοσηλευτών και γιατρών. Με το μεγάλο άνοιγμα του δημόσιου τομέα καταργείται το ΑΣΕΠ διότι οι διαθέσιμες θέσεις είναι πολύ περισσότερες από τους υποψήφιους οι οποίοι σχηματίζουν ουρές χιλιομέτρων για πρόσληψη έξω από τις Νομαρχίες, τους Δήμους και τα Υπουργεία. Όπως επίσης καταργείται το ύποπτο για χρησιμοποίηση απόρρητων προσωπικών δεδομένων ΣΔΟΕ και οι υπάλληλοι του ασχολούνται από εδώ και πέρα μόνο με το περιτύλιγμα της γλάστρας στις ανθοκομικές εκθέσεις. Η Ολυμπιακή και ο ΟΤΕ επιστρέφουν στη στοργική αγκαλιά του κράτους προσφέροντας κοινωνικό έργο και προβάλλοντας της Ελλάδα σε κάθε σημείο του κόσμου. Επιτέλους τώρα μπορεί να γίνει αναπτυξιακή πολιτική !!!

Είμαστε στο 2022, δέκα χρόνια μετά την εξαγορά του χρέους από τους END. Ο Πρωθυπουργός βλοσυρός παρακολουθεί τα αεροπλάνα της Ολυμπιακής να απογειώνονται για μεταφέρουν Έλληνες μετανάστες στην Πολωνία. Είναι από τις τελευταίες πτήσεις της εταιρίας η οποία έχει καταστραφεί οικονομικά με ένα συσσωρευμένο χρέος 50 δις. Τα περισσότερα από τα νέα αεροσκάφη της περιμένουν ακίνητα στην πίστα την κατάσχεση τους, αφού δεν μπορούν να αποπληρωθούν οι δόσεις αγοράς τους. Το προσωπικό είναι απλήρωτο για έξι μήνες. Θυμόταν τις πανηγυρικές στιγμές πριν από δέκα χρόνια τότε που ως νέος βουλευτής ψήφιζε την κατάργηση κάθε μνημονίου. Τώρα περιμένει τη νέα Τρόικα, η οποία πριν από την επιβολή του μνημονίου 2022-2032 θα συζητήσει την επίλυση της επισιτιστικής κρίσης που έχει προκύψει. Μέσα σε δέκα χρόνια το χρέος ανηφόρισε στο 400% του ΑΕΠ και δεν δίνεται πίστωση ούτε για την εισαγωγή μιας παλέτας με κονσέρβες.

Ο αμύθητος ορυκτός πλούτος της ΑΟΖ αποδείχτηκε “άνθρακες”. Τα περισσότερα κοιτάσματα κρίθηκαν μη αξιοποιήσιμα και τα υπόλοιπα είχαν πολύ μεγάλο κόστος εξόρυξης. Τα χρήματα που περισσεύουν για το Δημόσιο είναι 20 δις τον χρόνο τα οποία είναι το μισθολογικό κόστος μόνο για ένα μήνα. Η αγροτική παραγωγή είναι ανύπαρκτη αφού οι οι αγρότες εισπράττουν αποζημιώσεις για να μην καλλιεργούν “μην πέσουν οι τιμές” . Τα αγροτικά μηχανήματα σκουριάζουν άχρηστα κατά μήκος της εθνικής μετά την τελευταία διαμαρτυρία του 2016 όπου πέτυχαν τον τετραπλασιασμό της επιδότησης. Η Βιομηχανική παραγωγή έχει επίσης τελματωθεί, οι καλύτεροι μηχανικοί μετανάστευσαν στην αρχή της κρίσης ή διορίστηκαν καθηγητές στα ΑΕΙ/ΤΕΙ με πολύ ελκυστικότερους μισθούς . Αδυνατούν όμως να κάνουν έρευνα γιατί η Αριστερά εμποδίζει τη σύνδεση των Πανεπιστημίων με τα βαμπίρ του ιδιωτικού τομέα. Έτσι οι παραγωγικές μονάδες μαράζωσαν, αφού χωρίς καινοτομία και έρευνα δεν μπορούν να παράγουν τίποτα ανταγωνιστικό. Δεν υπήρχε και κανένα κίνητρο για εργασία, το κράτος με την πρόσληψη σε υπουργείο έδινε μπόνους 10 χιλιάδες ευρώ και άτοκο στεγαστικό δάνειο το οποίο αποπλήρωνες όταν ήθελες. Αν το Δημόσιο το έβρισκες βαρετό, υπήρχαν και τουριστικά Γραφεία με οργανωμένες εκδρομές για οφθαλμολογική εξέταση στην Ζάκυνθο. Περασμένα μεγαλεία, με αυτά φτάσαμε να έχουμε έλλειμμα τροφίμων και η Αλβανική κυβέρνηση να συμφωνήσει στην επείγουσα αποστολή πολλών τόνων πατάτας για να γλιτώσει το μαζικό κύμα προσφύγων. Οι φήμες επίσης λένε ότι η “FYROM” θα εισβάλλει στην Βόρειο Ελλάδα για να δημιουργήσει ζώνη ασφαλείας.

Σε λίγο φτάνει η νέα τροϊκα “2022”, τα εγγόνια της Λαγκάρντ και τα παιδιά του Τόμσεν. Έχουν πολλά να μας πουν και να μας θυμίσουν.

Γιώργος Χαρκοφτάκης
manamachine.wordrpess.com

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s